Friday, 19 February 2016

Someday.

It will come.
Those days you are waiting for.

It will come, someday.

You might lose this opportunity, Amirah
But let's look further for the upcoming opportunities awaiting you


When the time comes, don't look back.

Go and Grab.


Don't let it go again.
Hold it tight.

Bukan kita satu2 nya peminjam masa, mereka juga.
Cuma bagaimana dia mampu untuk berjemaah di masjid sedangkan kita tidak?

Telling you, Kat sana anyone yang nak berjemaah kat masjid, i advice you to come early sebab kalau tak hmpa memang akan kalut gila.

Pernah sekali i mandi lambat bersiap lambat lepastu siap mandi tu orang dah azan maghrib.

Okay then kita pun cepat2 lah bersiap pakai telekung semua kan, turun hotel je macam kat litar sepang.

Imagine awaaak, depan awak semua macam berlari lari sebab nak ke masjid, padahal kalau ikut kita kan malas lah nak lari semua nanti panas pulak time solat.

But they're out of that kind of thought tau. Sampai i masa tu macam kira day1 la kat sana pastu macam

"weh semua orang lari"

tiba2 iqamat,

"Wehhhhhhhhh lariiiii"


Bila iqamat lagi lah awakkkk , kalau i still nak jalan slow2 memang kena jalan tepi je kalau jalan kat tengah memang kena langgar, lagi2 dengan arab yang agak kuat kan

lepas tu i dengan my sis pun ape lagi

LAARIIIIII LAAAA

Tapi faham tak, macam mana depa nak solat berjemaah, depa taknak masbuq and depa try to not masbuq with all their might. Depa bukan nak berjemaah je, depa nak sempatkan solat tahiyatul masjid dulu before solat fardhu. Depa nak baca sehelai dua quran dulu.

I think kalau ikut kita punya fikiran lah,
"Kalau sempat lah nak solat sunat"

and theirs
"Kena solat sunat dulu"

Oh I love tengok how they value satu2 ibadah,, macam depa tamak nak buat ibadah.

Macam Ya Rabbi, i felt so kerdil at that time, until the next day, i promise myself to come early, and pergi masjid without running. Peace and Calm. Thats why preparation is a total necessary.


No comments:

Post a Comment